איגור שפירו – המכון לכימיה

תמונה - איגור שפירו

  שמי איגור שפירו. הצטרפתי למכון לכימיה בספטמבר 2015. המחקר שלי מתמקד בכימיה חישובית/תיאורטית ויישומה להבנת תהליכים מושרי אור. את תואר הדוקטור קבלתי מאוניברסיטתDuisburg-Essen   בגרמניה. לאחר מכן הייתי חוקר פוסט-דוקטורנט ב Bowling Green  State University -שבאוהיו בארה"ב, וכן במכון מקס פלאנק להמרת אנרגיה כימית במילהיים, גרמניה.

  איגור שפירו קיבל את תואר הבוגר במדעים בכימיה/חומרים מולקולריים מאוניברסיטת דויסבורג-אסן בגרמניה. לאחר מכן הצטרף לתכנית במסלול ישיר לקבלת תואר דוקטור בהנחיית פרופסור Volker Buss  באוניברסיטת דויסבורג-אסן. בהמשך ללימודיו לתואר דוקטור שהה שנתיים כפוסט-דוקטורנט בהדרכתו של פרופ' Massimo Olivucci  באוניברסיטת Bowling Green State University שבאוהיו ארה"ב. ב-2011 חזר לגרמניה כדי לעבוד עם Prof. Frank Neese במכון מאקס פלנק להמרת אנרגיה כימית בMuelheim an der Ruhr- בגרמניה. לפני שהצטרף למכון לכימיה כחוקר בספטמבר 2015, איגור שפירו היה מדען חוקר ב- Strasbourg Institute of Materials and Chemistry (IPCMS).

  קבוצתו של איגור הינה חלק מהמכון לכימיה באוניברסיטה העברית בירושלים והינה גם חלק ממרכז פריץ הבר למחקר דינמיקה מולקולרית. המטרה העיקרית של הקבוצה היא לפתח כלים חישוביים להבנת ריאקציות כימיות למולקולות אורגניות וביולוגיות. בהיבט היישומי, ההתמקדות היא בריאקציות מושרות אור, ובמיוחד בקומפלקסים של כרומופור-חלבון ומולקולות בתמיסה. למטרה זו נעשה שימוש בשילוב של מכניקה קוואנטית ומכניקה מולקולרית. דבר זה מאפשר טיפול מדויק ויעיל במערכות גדולות כגון חלבונים. בהיבט הפיתוח, עניינה של הקבוצה הוא בכלים חישוביים שיוכלו לתמוך במחקר של תהליכים מושרי אור בכימיה וכן בביולוגיה. תרומתו של איגור כבר ניכרת במספר חבילות תוכנה בכימיה קוונטית עם דגש על שיטות של פונקציות גל רב-קונפיגורטיביות.

  בעת הזאת קבוצתו של איגור חוקרת כיצד סביבת החלבונים שולטת בתהליכים משופעלי אור של מולקולות מובנות. הפרויקט הידוע בשם ”PhotoMutant” ממומן ע"י המועצה האירופית למחקר (ERC), ומטרתו להביא להבנה בסיסית כיצד פועלים חלבונים כגון אלה ברמה המולקולרית. המטרה הסופית היא להשתמש בהבנה שתירכש, ביישומים ביוטכנולוגיים.

אתר הקבוצה: https://scholars.huji.ac.il/irgorschapiro/home