אמן - אורח - הצלם עדי נס

הפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה העברית שמחה להזמין את הצלם עדי נס לפרוייקט "אמן אורח" כחלק מחזון הפקולטה ליצירת שיתופי פעולה מחקריים ולימודיים בין תחומי המדעים והאמנויות.

המשותף למדען ולאמן הוא הדחף להבין את העולם שסביבנו. כיום, האמן והמדען נוטים להסתגר בד' אמותיהם, ורק לעיתים רחוקות מתאפשר מפגש אמיתי, בונה וממושך ביניהם. תכנית "אמן אורח" מבקשת להפגיש מדענים ואמנים, בתקווה שמפגש כזה יעודד את המדען ''לצאת מהקופסא'' וליצור משהו חדש, ואת האמן להכיר חומרים חדשים (כדוגמת, ננוטכנולוגיה), ממצאי מחקר מעניינים ורעיונות מרחיקי לכת, שיאפשרו לו להרחיב את שדה פעולתו האמנותית.

עדי נס (יליד קרית-גת 1966) צלם ישראלי מוביל, פועל בז'אנר הצילום המבויים וזוכה בשנים האחרונות להצלחה רבה בארץ ובעולם. נס הוא בוגר המחלקה לצילום באקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל. כבר מתחילת דרכו קיבל נס הכרה כאמן בעל חשיבות וזכה לפרסים שונים על עבודתו.  תצלומיו נמצאים במיטב האוספים הפרטיים והמוזיאליים בארץ ובעולם ויצירתו "הסעודה האחרונה" מוצגת באוסף הקבע של "מוזיאון ישראל".

בהצעתו לפרויקט הנוכחי התייחס נס לשינויים המשמעותיים שעובר תחום הצילום ולחיפוש שלו אחר שפה ויזואלית חדשה וחיבור לתחומי ידע חדשים. התכנית המוצעת מתאפיינת בגישה פתוחה לשיתוף הפעולה: אין דרישה לפרויקט מוגדר מראש, הוא יקרום עור וגידים מתוך עניין אישי של האמן והמדען, היכרותם ההדדית ומתוך מערכת היחסים שתתפתח בין האמן לקבוצות המחקר. במסגרת שנה"ל תשע"ה ישהה האמן בסטודיו שהוקצה לו בקמפוס והוא פתוח למפגשי העשרה עם חוקרים ואנשי האקדמיה.

בפוסטרים שנתלו ברחבי הקמפוס מופיעים פרטי הקשר של עדי נס, על מנת לאפשר קשר בלתי אמצעי בינו לבין קהילת הקמפוס- חוקרים, עובדים ותלמידים. בנוסף, ב-18.2, באירוע פתיחת האגף החדש של ספריית הרמן, התקיימה הרצאתו של עדי בנושא: "באמנות כמו במדע: עבודה עם מאגרי ידע וחיבורים בלתי צפויים כפתרון יצירתי לריבוד רעיונות" צפו בתמונות מהאירוע בדף הפייסבוק של ספריית הרמן.

פרויקט אמן אורח, פותח את שנתו השנייה בקמפוס אדמונד י. ספרא בגבעת רם, לאחר שבשנה"ל תשע"ד שהה בקמפוס האמן בוריס אויכרמן.