דינה שניידמן - המכון למדעי החיים

דינה שניידמן - תמונה

  דינה שניידמן היא חוקרת בין תחומית בביולוגיה מבנית חישובית. מחקרה עוסק בפיתוח שיטות חישוביות להרכבת קומפלקסים חלבוניים. את התואר השני והדוקטורט היא עשתה בביואינפורמטיקה מבנית בקבוצה של פרופסור חיים וולפסון ופרופסור רות נוסינוב באוניברסיטת תל אביב. אחר כך המשיכה לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת קליפורניה סן פרנסיסקו בהנחייתו של פרופסור אנדרי סאלי. דינה הצטרפה למכון למדעי החיים ולבית הספר להנדסה ומדעי המחשב.
  מודלים מבניים מסייעים בהבנת התפקוד של קומפלקסים חלבוניים, בהסברת הפנוטיפ של מוטציות, בחקר האבולוציה של מכונות המורכבות מחלבונים, בתכנון חלבונים חדשים ומולקולות תרופה שיכולות לשלוט או לשנות תפקוד. מצד אחד, קריסטלוגרפיה מספקת מבנים ברזולוציה אטומית אך תהליך איסוף הנתונים הוא ארוך ואחוז ההצלחה הוא נמוך. מצד שני, לשיטות חישוביות למידול מבנים מרובי חלבונים מתוך רכיבים בודדים יש דיוק מאוד נמוך. לכן מחקרה של דינה מתמקד בפיתוח שיטות אינטגרטיביות שמאגדות אינפורמציה מניסוים מהירים ופשוטים יחסית, סטטיסטיקה, עקרונות פיסיקליים וביואינפורמטיקה למידול קומפלקסים של חלבונים. לשם כך מסתמכים על אלגוריתמים מתחומים שונים, כגון ראייה ממוחשבת, עיבוד תמונות, גיאומטריה חישובית, למידה ועוד.