דפנה שחף - ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב

תמונה - דפנה שחף

  בשנים האחרונות מחשבים מצליחים לבצע משימות שנחשבו בלתי אפשריות עבורם עד לא מזמן, כגון נהיגה במכונית, ניצחון מול אלופי העולם במשחק גו או בשעשועוני טריוויה. כל פריצות הדרך האלו הן, למעשה, אותה פריצת דרך. בבסיס כולן עומד שילוב של כוח חישובי גדל, כמויות מידע אדירות, ומערכות לומדות.

  מטרת המחקר של ד"ר שחף היא להתמודד עם כמויות מידע הולכות וגדלות. היא מתכננת אלגוריתמים המסייעים לאנשים להבין נושאים מורכבים (סיפורים חדשותיים, מחקרים מדעיים, פסקי דין או אפילו ספרים), לחבר את הנקודות בין פיסות מידע שונות, ולהגיע לתובנות חדשות.

  בנוסף, ד"ר שחף מרבה לעסוק במחקריה בגבולות שבין הדברים שמחשבים יכולים לעשות, לבין מה שמצוי עדיין מחוץ לטווח האפשרויות. ע"י ניתוח עקבות דיגיטליים של פעילות אנושית ברשת, היא מנסה לתת למחשב כלים להתמודד עם אספקטים "רכים" של ההתנהגות האנושית, כגון יצירתיות והומור. אלגוריתמים שפיתחה שפטו בתחרות קריקטורות של מגזין הניו-יורקר, מצאו עובדות טריוויה מפתיעות ברשת וסייעו לאנשים להמציא מוצרים חדשים ובלתי שגרתיים.

  לפני כשנתיים שבה לישראל אחרי דוקטורט באוניברסיטת קרנגי מלון שבפנסילבניה, פוסט־דוקטורט באוניברסיטת סטנפורד, ושהייה קצרה במיקרוסופט.