ד"ר ירון ברומברג - נקלט חדש במכון רקח לפיסיקה

ד"ר ירון ברומברג - תמונה ראשית

ד"ר ירון ברומברג הצטרף למכון רקח לפיסיקה באוניברסיטה העברית בירושלים בסתיו 2015, לאחר שסיים פוסט-דוקטורט בהרווארד ובייל. את דרכו החל ברומברג בלימודי פיסקה ומתמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר-מכן סיים את התואר השני בפיסיקה באוניברסיטת תל-אביב ועבר למכון וייצמן ללימודי דוקטורט.

ד"ר ברומברג חוקר מה קורה לפוטונים, החלקיקים מהם מורכב אור, כאשר אנו מעבירים אותם דרך חומרים אטומים, כגון כוס חלב, ענן ואף צבע לבן המכסה את קירות ביתנו. הסיבה לאטימות חומרים אלו נובעת מתהליך פיסיקלי הנקרא פיזור. בחלב, לדוגמה, הפוטונים פוגעים בטיפות זעירות של שומן ומתפזרים לאחור, מה שמביא לאטימות החלב.

מחקרו של ד"ר ברומברג עוסק בביטול תהליכי הפיזור ע"י שליחת הפוטונים בזווית ובזמן המדויקים, הגורם להם להתקדם דרך מבוך המפזרים ובכך למנוע את הפיזור לאחור. ההשלכות של מחקר זה הן רבות ומרחיקות לכת.

"ההחלטה להצטרף לאוניברסיטה העברית הייתה קלה", סיפר ד"ר ברומברג. "ראשית, ידעתי שאצטרף למחלקה מצוינת, עם החוקרים מהשורה הראשונה, חלוצים בתחום המחקר שלהם. מעבר לכך, כשהגעתי לראיונות למשרה, יכולתי להרגיש באווירה הנהדרת הקיימת פה. חברי הפקולטה, צוות ההנהלה, הסטודנטים היו מאוד נחמדים ונכונים לעזור וכך ידעתי שאני רוצה להיות חלק מהמשפחה האקדמית בקמפוס".