ד"ר רון שער - נקלט חדש במכון למדעי כדוה"א

ד"ר רון שער - תמונה ראשית

ד"ר רון שער הוא גיאולוג, המתמחה בענף של גיאופיזיקה שנקרא ״פליאומגנטיות״ (״פליאו״ = עתיק). מחקרו עוסק בתכונות מגנטיות של חומרים עתיקים ממקור גיאולוגי או ארכיאולוגי, ובחקר השדה המגנטי של כדה״א. ד"ר שער הגיע לתחום לאחר שהשלים את לימודי הנדסת חשמל בטכניון ועבד מספר שנים כמהנדס פיתוח. את התואר השני והדוקטורט הוא עשה במכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בהנחייתם של פרופ׳ חגי רון ז״ל ,פרופ׳ אמוץ עגנון ופרופ׳ רונית קסל ואת הפוסט-דוקטורט עשה במכון לאוקיאנוגרפיה Scripps שבאוניברסיטת סן-דייגו קליפורניה בהנחייתה של פרופ׳ ליסה טאוקס.

המחקר הפליאומגנטי מבוסס על העובדה שמינרלים מגנטיים נמצאים כמעט בכל מקום בטבע. הם נפוצים בכל סוגי הסלעים, בחומרים ארכיאולוגיים ואנתרופוגניים, בסוגים שונים של אורגניזמים, ואפילו באבק. מה שמייחד את המינרלים הפרומגנטיים היא תכונתם לפעול כרכיבי זיכרון. משמעות הדבר היא שחומרים עתיקים מצפינים בתוכם מידע על כדור הארץ העתיק, שהוקלט כשהחומר נוצר. מחקרו של רון מתמקד בפיתוח שיטות לקריאה ופיענוח של מידע מגנטי בחומרים עתיקים, וביישום של שיטות מגנטיות בגיאולוגיה, ארכיאולוגיה, גיאופיזיקה, ומדעי הסביבה. זהו מחקר שמשלב עבודת שדה של מיפוי ואיסוף דוגמאות עם מחקר תאורטי ועבודת מעבדה. בימים אלו, רון משלים את ההקמה של מעבדה פליאומגנטית חדשה המבוססת על מגנטומטרים מבוססי על-מוליך (SQUID) רגישים המותקנים בחדר ממוסך מגנטי, שנבנה במיוחד עבור ניסויים מגנטיים רגישים.

ד"ר רון שער גר במודיעין, נשוי לאורית ואב לבת ובן, חן וגל.