חניכת המרכז להדפסה תלת-מימדית ופונקציונאלית

תמונה ראשית 3D center

המרכז להדפסה תלת-מימדית ופונקציונאלית נחנך בינואר 2016, והוא חלק מהמרכז לננומדע וננוטכנוטלוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים. זהו המרכז המחקרי הראשון בארץ בתחום ההדפסה, והציפייה היא כי יאפשר את השתלבות חוקרי האוניברסיטה בתחום Additive Manufacturing, אשר כבר כעת נחשב כמהפכה התעשייתית השלישית.

מטרת המרכז היא להוות תשתית מחקרית ויישומית לביצוע הדפסות תלת-ממדיות ופונקציונאליות. המרכז משמש להדפסת התקנים, מודלים וכלים לטובת מחקרים באוניברסיטה העברית, האקדמיה והתעשייה. בהיבט המדעי, המרכז מאפשר ביצוע מחקרים בתחום פיתוח חומרים ותהליכים חדשים, המיועדים בעיקר ליצירת  גופים תלת-ממדיים בעלי תכונות ייחודיות והתקנים פונקציונאלים כגון מכשור רפואי, אלקטרוני ואופטי.

מאז הקמתו נעשה בתשתיות המרכז שימוש נרחב על ידי חוקרים מתחומים מחקריים שונים באוניברסיטה (כימיה, חקלאות, מדעי החיים, הנדסה, רוקחות, רפואת שיניים, פיסיקה ומחשבים), וכן על ידי סטודנטים מבצלאל.

המרכז מצויד במדפסות FDM (היתך פלסטיק), מדפסות DLP (פלמור מונומרים), מדפסת שילוב חומרים (הזרקת דיו), מדפסת אירוסול להדפסה על גבי דגמי תלת-ממד, מדפסת אבקות, סורקים תלת-ממדיים, תוכנות תלת-ממד ייחודיות וכל הציוד הנלווה. בשלב זה, המשתמשים בציוד המרכז נדרשים להשתתף בעלויות החומרים לפי הכמות הנצרכת. ההדפסה מבוצעת על ידי עובדי המרכז, או על ידי הסטודנטים שקבלו הכשרה והרשאה לעבודה עצמאית.

המרכז גם נוטל חלק בקורסים שונים כגון Biodesign (קורס משותף למנהל עסקים, רפואה ומדעי הטבע), קורס Craft דיגיטלי (לתלמידי בצלאל) וקורס של ממשק אדם-מחשב (שיתוף פעולה בין בית הספר להנדסה ובצלאל).

לפרטים ויצירת קשר לחץ כאן.