כנס הפוסט דוקטורנטים הראשון של הפקולטה למדעי הטבע

קהילת מלגאי הפוסט דוקטוראט בקמפוס אדמונד י. ספרא מגוונת ובינלאומית.  נכון להיום יש בפקולטה למדעי הטבע כ-168 מלגאי פוסט דוקטוראט. כשליש מהם ישראלים, כמעט שליש מהודו, והשליש הנותר מורכב מחוקרים מסין, וממדינות אחרות באסיה, אירופה וארה"ב.

THE SAFRA POST-DOC & INTERNATIONAL STUDENTS MINI-SYMPOSIUM  &  GET TOGETHER

בחודש במאי התקיים בספריית הרמן למדעים, מיני-סימפוזיון של מלגאי פוסט דוקטורט והתלמידים הזרים המתארחים במכוני הפקולטה למדעי הטבע - מתמטיקה, פיסיקה, מדעי כדור הארץ, מדעי החיים וכימיה; במרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח (ELSC) ובביה"ס להנדסה ומדעי המחשב (סה"כ השתתפו כ-80 איש).

את הכנס הנחה ד"ר ליאנג ליו, מלגאי מסין, המתארח במעבדתו של פרופ' דני מנדלר במכון לכימיה. חלקו הראשון של המפגש הוקדש לפן החברתי, וכלל קבלת פנים ודברי ברכה של סגן הרקטור, וראש המשרד הבינלאומי של האוניברסיטה, פרופ' אורון שגריר;  סגן הדיקן למחקר, פרופ' דני מנדלר וכן דברים מפיו של פרופ' אמריטוס גיורא שימחן מן המחלקה לגנטיקה, אשר לו ניסיון של כ-20 שנה והיכרות  מקרוב עם מערכת האקדמיה בהודו והוא נכון לשמש איש קשר ולתת מענה לשאלות העולות בקרב פוסט-דוקטורנטים הודים השוהים כעת בפקולטה. חלקו השני של הכנס, כלל רצף הרצאות קצרות של מלגאי פוסט דוקטורט, אשר ייצגו את המחקר המגוון המתבצע בקמפוס.

הכינוס היה מהנה ומועיל, ואנו תקווה כי הוא  סנונית ראשונה לכינוסים עתידיים. מטרת מפגשים אלה לסייע לגיבוש קהילת מלגאי הפוסט דוקטורט והאורחים בפקולטה ובקמפוס בכלל; ולהעניק להם תחושת שייכות לאוניברסיטה העברית. בנוסף, זוהי הזדמנות לחשוף את המחקר הרב והמגוון שנעשה במכונים השונים דבר שעשוי להצמיח שיתופי פעולה פוריים עתידיים.

במקביל, פועלת הפקולטה למדעי הטבע להקמת דף באינטרנט של הפוסט דוקטורנטים של הפקולטה למדעי הטבע אשר בו ירוכזו המלגאים במכונים השונים וכן נושאים שונים הקשוריםלחיי היומיום של מלגאי הפוסט דוקטורט