מה הקשר בין פוקימון גו לתחבושות היגייניות?

משתתפי TIP של צוות עלמה שפעילים באוגנדה

  אם עדיין לא החלטתם מה לעשות בקיץ, כדאי שתקראו על התכנית הבינלאומית TIP. משתתפי התכנית לומדים במשך שמונה שבועות על טכנולוגיות מתקדמות ועל יזמות. ששה שבועות מוקדשים ללימודי למידת מכונה, ביו-הנדסה, ביג דאטה, הנדסת חומרים, עיצוב, יזמות ועתידנות טכנולוגית. בשבועיים האחרונים של התכנית עובדים על פרויקטים בצוותים והיום כבר יש חברות שפעילות בסין, ברזיל וישראל שהתחילו את דרכן בTIP. שני פרויקטים פעילים לדוגמא מהתכנית של קיץ 2016 הם חברת פרסום בברזיל שפיתחה אפליקציה "סטייל פוקימון גו" אבל לקופונים באירועים. היום אפשר למצוא בקבוקי רד בול וירטואליים במסיבות רחוב של רד בול בברזיל ולקבל דרינק בהנחה עם האפליקציה של Winwin שנוסדה בתכנית הבינלאומית על ידי 3 ברזילאיות ופנמי. פרויקט נוסף בשם "עלמה" הוקם על ידי שני סטודנטים ישראלים מהפקולטה למדעי הטבע שהשתתפו בתכנית והם מתמודדים עם הבעיה של נשירת תלמידות מבתי ספר באפריקה בגלל גישה לקויה לתחבושות היגייניות שגורמת להן להפסיד הרבה ימי לימודים ואחר כך לנשור מהלימודים. "עלמה" מפתחת תחבושת רב פעמית זולה שתיוצר על ידי נשים בכפרים מרוחקים באמצעות ציוד וחומרים ש"עלמה" תספק. כך גם תהיה פרנסה לאותן נשים וגם תיפתר הבעיה של נשירת תלמידות מבתי הספר.

  התכנית באנגלית, חמישה ימים בשבוע. ויש מלגות נדיבות לסטודנטים של הפקולטה למדעי הטבע.

  לפרטים לגבי התכנית כתבו אלינו tip@mail.huji.ac.il או גלשו באתר transdisciplinary-innovation.com.

בתמונה: משתתפי TIP של צוות Alma שפעילים באוגנדה