מיכאל סמולקין - מכון רקח לפיסיקה

מיכאל סמולקין - תמונה

  שמי מיכאל סמולקין. בקיץ האחרון הצטרפתי לאוניברסיטה העברית, לאחר השלמת הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת קליפורניה בברקלי, קליפורניה.
  המחקר הנוכחי שלי עוסק בשזירה של תאוריית השדה הקוונטי. שזירה קוונטית מודדת באיזו מידה חלקים שונים של מערכות פיסיקליות נמצאים בקורלציה אחד עם השני. התופעה ביסודה היא של המכניקה הקוונטית, ואין לה מקביל במכניקה הקלאסית, והיא שוכנת בלב המיחשוב הקוונטי, ההצפנה הקוונטית וטכנולוגיות קוונטיות אפשריות נוספות.
  בהקשר לתיאוריה של איינשטיין בתורת היחסיות הכללית, שזירה נחשבת לרכיב המרכזי במארג המרחב-זמן, המחזיק במפתח לרזולוציית פרדוקס השמדת המידע של החור השחור.
  כיום, פיסיקת השזירה היא בצומת דרכים של מספר פלגים בפיסיקה העכשווית, היא מגשרת על הפער בין שדות שונים של פיסיקת החלקיקים, אינפורמציה קוונטית ופיסיקה של חומר מעובה.
  מטרת המחקר שלי הוא לפתח מסגרת תיאורטית, שתעזור להבין היטב יותר כוחות בסיסיים ואינטראקציות, כמו-גם תיאור ואפשרות שליטה במערכות הרחוקות משיווי משקל.