קרים אדיפרסיטו - מכון אינשטיין למתמטיקה

קרים אדיפרסיטו - תמונה

  אני אזרח גרמניה. את שמי קיבלתי מסבי האינדונזי, שהגיע לגרמניה כמהנדס. סבי הכיר לי את המתמטיקה ע"י חידות מתמטיות ששאל אותי, בכל פעם שביקר אותי.
  עשיתי את עבודת הדוקטור בשנת 2013 באוניברסיטה החופשית של ברלין שבגרמניה, בהנחיית גינתר ציגלר. בהמשך עשיתי פוסט-דוקטורט במכון IHES שליד פריז ובמכון IAS שבפרינסטון לפני הצטרפותי לאוניברסיטה העברית.
  כחוקר, הקשרים בין תחומים מתמטיים שונים מרתקים אותי, בפרט הקשר שבין מבנים קומבינטוריים (בדידים) ומבנים רציפים. דוגמה חשובה לתופעה זו, היא למשל, התאמת מקסוול-קרמונה, אשר שורשיה בחקר כוחות סטטיים באדריכלות בתקופת הרנסנס המאוחרת.
  השתמשתי בשיטה זו לחקר יחסים דיפרנציאליים חלקיים בדידים (הקובעים למשל התנהגות של זרימת מים או שדות אלקטרומגנטיים) כדי לפתור בעיה של לז'נדרה בת יותר מ-200 שנים, כמו-גם לתת תיאור קומבינטורי כיצד אובייקטים אלגבריים נפגשים דבר שהוביל לפתרון השערה מפורסמת של רוטה.
  כעת אני עובד עם סטודנט על אנליזה של אלגוריתמים במדעי המחשב, תוך שימוש בסימטריות שלהם, ומנסה להבין את התכונות הקיצוניות של מספר אובייקטים אלגבריים.