קתרינה ליגת – ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב

תמונה - קתרינה ליגט

  קתרינה ליגת הצטרפה לבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים בסתיו 2015, לאחר 4 שנים כמרצה בכירה (Assistant Professor) למדעי המחשב ולכלכלה במכון הטכנולוגי של קליפורניה (Caltech). תחומי המחקר שלה כוללים פרטיות נתונים ונושאים בתורת המשחקים - פיתוח מודלים תיאורטיים ותוצאות מתמטיות המסייעים בהבנת הניגודים בין מתן תמריצים אישיים לבין השגת מטרות קולקטיוויות. בעבודותיה, היא בוחנת שאלות כגון: כיצד נוכל לעשות שימוש מושכל במידע לגבי אנשים? כיצד ניתן למדל ולמדוד את הסיכונים ואת היתרונות הגלומים בשימוש במידע פרטי? כיצד החלטותיהם של הפרטים משפיעות על המערכות בהן הם שותפים?

  ד"ר ליגת סיימה את עבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת קרנגי-מלון בשנת 2009. בין השנים 2011-2009 ערכה מחקר במסגרת פוסט-דוקטורט באוניברסיטת קורנל.