תכנית "מורה-חוקר" יוצאת לדרך!

ביום רביעי 22.10 התקיים בקמפוס אדמונד י' ספרא אירוע ההשקה של תכנית  "מורים חוקרים" בהשתתפות נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן ששון, חוקרות וחוקרים מובילים מהפרויקט, ונציגים מעיריית ירושלים וקרן טראמפ. באירוע הוצגו הקווים המנחים של התכנית והודגשה חשיבות מעורבות האוניברסיטה בהנגשת תחום המדעים בבתי הספר.

תכנית מורים חוקרים הנה יזמה משותפת לאוניברסיטה העברית ומנהלת חינוך ירושלים (מנח"י). התכנית מציעה למדענים בעלי תואר שלישי מסלול העסקה ארוך טווח המשלב המשך מחקר באוניברסיטה עם הוראת מדעים בתיכונים בירושלים. בכל שנה בחמש השנים הבאות ייבחרו 5 דוקטורים במדעים, אשר יחלקו את זמנם בין הוראה בתיכון והמשך מחקר פעיל בקבוצת מחקר בפקולטה למדעי הטבע. לכל אחד מהם יוצמד מורה רב-אמן שיחנוך אותו ויכשירו לתפקיד של מורה בבית ספר. האוניברסיטה ומנח"י מחויבים לאימוץ הרעיון של קריירה כפולה, ויחלקו ביניהם את מימון שכרם של המשתתפים. שותפה נוספת ביוזמה היא  קרן טראמפ אשר תורמת לפרויקט סכום של למעלה ממיליון שקלים למימון חניכת המורים החוקרים.

מטרת  התכנית היא לספק מענה לבעיית המחסור במורים למתמטיקה ומדעים בירושלים. מחסור זה  גורם לכך שפחות ופחות תלמידים לומדים, מתמידים ומצליחים בלימודי מגמת חמש היחידות לבגרות. האוניברסיטה העברית בירושלים, שהיא בית למדענים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם, מעוניינת לעמוד לצדה של העיר בה היא פועלת ולתרום לחיזוק החינוך בעיר.