check
30 אלף שקל ברוטו ואלפי משרות פנויות: המקצוע הכי לוהט בהייטק הישראלי | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

30 אלף שקל ברוטו ואלפי משרות פנויות: המקצוע הכי לוהט בהייטק הישראלי

30 אלף שקל ברוטו ואלפי משרות פנויות: המקצוע הכי לוהט בהייטק

חברות ההייטק הגדולות פותחות מרכזי פיתוח וייצור לשבבים, והביקוש לעובדים גואה ואיתו השכר והתנאים • מה צריך ללמוד כדי להיכנס לתחום, מה השכר הממוצע, ואיך מוצאים עבודה?

מדינת ישראל היא מגרש מרכזי בתעשיית השבבים. רק בחודש שעבר, למשל, הודיעה גוגל שגם היא מצטרפת לחגיגה, והכריזה על הקמת מרכז פיתוח לשבבים בארץ (אורי פרנק, שפרש חודש לפני ההודעה מאינטל, מונה לעמוד בראש המרכז). והפעילות באמת רחבה - אינטל מפתחת בארץ את המעבדים הראשיים למחשבים אישיים ולדאטה סנטרים. אפלייד מטיריאלס מחזיקה בישראל פעילות משמעותית, גם פיתוח וגם ייצור. אפל מפתחת, למשל, בארץ חיישנים לידאר לאייפון ולרכב אוטונומי, ואמזון מפתחת בישראל שבבים ל"למידת מכונה" בענן, ועוד דווח כי תמשיך לפתח שבבי תקשורת לדאטה סנטרים. וזה רק חלק מהחברות שפועלות בתחום.

 

מה לומדים?

הנדסת חשמל, אלטרוניקה וגם פיזיקה

כשמדברים על תעשיית השבבים מדברים על ייצור, פיתוח ותכנון של מערכות אלקטרוניות מבוססות מוליכים למחצה. רוב התעשייה פועלת בסיליקון, אך זה יכול להיות כל חומר שהוא מוליך למחצה. "תעשיית הצ'יפים, זו תעשייה שמספקת יכולת חישוב לצרכים שונים", מסביר ד"ר אמיר קפואה, חבר סגל באוניברסיטה העברית וראש קבוצת הספינטרוניקה, האחראית על פיתוח התקנים עתידיים לתעשיית השבבים. "זה יכול להיות למחשבים ממש וזה יכול להיות לאפליקציות ולשימושים אחרים, כמו לדוגמה דוד מים שיכול להתחבר למכשיר שלך ותוכל לתקשר איתו"

להמשך הכתבה