ד"ר אפרת גביש-רגב וד"ר שרון ורבורג, אוספי הטבע הלאומיים, על מחקר שזיהה יחסי גומלין מפתיעים בין נמלים, עקרבים וזוט-עקרבים | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

יחסי גומלין מפתיעים בין נמלים, עקרבים וזוט-עקרבים

במחקר, שהובילו חוקרי האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת חיפה, נחשפה אינטראקציה מיוחדת בין עקרב-נמלים הירדן, החי בקיני נמלת הקציר השחורה, יחד עם מין של זוט-עקרבים. תגלית זו שופכת אור חדש על האינטראקציה בין מינים מסדרות שונות בטבע

tsylvm_msk_2024-02-04_092730.jpg

עקרב-נמלים הירדן (Birulatus israelensis) הוא עקרב החי בצוותאות (סימביוזה) עם נמלת הקציר השחורה (Messor ebeninus), וניתן לראותו מתהלך על שבילי הנמלים, בין הנמלים עצמן. לאחרונה, כחלק ממחקר שדה, הבחינו ד"ר אפרת גביש-רגב וד"ר שרון ורבורג מאוספי הטבע הלאומיים באוניברסיטה העברית, ויורם צביק, מהמחלקה לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית באוניברסיטת חיפה, במין של זוט-עקרבים (סדרה של בעלי-חיים קטנטנים ממחלקת העכבישנים הנראים כעקרבים קטנים, עם צבתות אך ללא עוקץ), נישאים על הצד הגבי של עקרב-נמלים הירדן בעת פעילותו על שבילי הנמלים.

למאמר המלא ב'ynet'