האקלים משתגע, וגם הצמחייה נכנסת לטלטלה ומקדימה לפרוח

האקלים משתגע, וגם הצמחייה נכנסת לטלטלה ומקדימה לפרוח

במקומות רבים בעולם מתקבלות עדויות על פריחה מוקדמת, וגם על עצים שהחלו ללבלב במהלך החורף לאחר רצף של ימים חמים וחריגים; כך למשל פריחת הדובדבן ביפן, שמושכת למדינה תיירים רבים, החלה השנה בסוף מרץ - המועד המוקדם ביותר שתועד אי פעם; במקביל, העצים גם מתייבשים, והמזיקים שנוברים בהם רק משגשגים

לפי מחקר חדש שפורסם השבוע, התחממות כדור הארץ משנה את האופן שבו העצים גדלים. חוקרים שמבצעים מחקרים על עצים הגדלים בקצב איטי באופן טבעי בצפון מערב אוהיו מצאו שמאה שנים של התחממות האריכו את עונת הגידול השנתית שלהם באזור בחודש בממוצע.

download_05.jpg

לדברי פרופ' אלון אנגרט מהמכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בירושלים אמר כי "כתוצאה מפליטות גזי החממה של בני האדם האקלים מתחמם כבר יותר ממאה שנה. אנחנו רואים מגמה של עשרות שנים שבה האביב מגיע מוקדם יותר, וגורם לפריחה מוקדמת של מינים רבים של פרחים וצמחים. ההקדמה של האביב היא מגמה הולכת ומתגברת. אם לא די בכך, אנחנו רואים שהקיץ הופך יבש יותר והצמחים סובלים יותר ממחלות, התייבשות ושריפות. הסתיו גם הוא מגיע מאוחר יותר. העצים נשארים יותר זמן עם העלים, והקרקע נשארת חמה יותר זמן, מה שגורם לשחרור יותר גזי חממה מפירוק שאריות צמחים".

להמשך קריאה