check
הדור הבא? טעמנו צלעות מן הצומח — והרגשנו שהן כמעט כמו המקור | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

הדור הבא? טעמנו צלעות מן הצומח — והרגשנו שהן כמעט כמו המקור

הדור הבא? טעמנו צלעות מן הצומח — והרגשנו שהן כמעט כמו המקור

עד כמה מוצר טבעוני יכול להידמות לבשר אמיתי? מסתבר שהרבה יותר ממה שחשבנו. צלעות הכבש של מון סטייק (Moon Steak) הישראלית עדיין נמצאות בתהליכי פיתוח, אבל כבר עכשיו הן מתקרבות למקור במידה מפתיעה — בריח, בטעם, בצורה ובקרוב גם בטקסטורה.

מה שמפתיע לא פחות הוא הסיפור מאחורי המוצר הזה. מון סטייק הוקמה רשמית רק בחודש שעבר, אבל פועלת מתחת לרדאר בשנתיים וחצי האחרונות. זו החברה השלישית שפרופ' קובי נחמיאס מהאוניברסיטה העברית הקים בשנים האחרונות: הראשונה היא חברת הביוטכנולוגיה טישו דיינמיקס; השנייה היא בליבר מיטס (לשעבר פיוצ'ר מיט), אחת מחברות הבשר המתורבת הגדולות בעולם.

4_02.jpg

אז מדוע החליט נחמיאס לייצר בשר מהצומח, במקביל להקמת מפעל ענקי לייצור בשר מתורבת בצפון קרוליינה? "ביונד ואימפוסיבל היו הבטחה גדולה לפני עשור, ובסופו של דבר הן הביאו לשוק מוצרים טובים יותר מכפי שהיו קודם לכן. הן הצליחו לייצר מרקם של בשר, אבל בלי טעם וריח של בשר.

למאמר המלא ב"הארץ"