לראשונה נבנה מודל שלם של לב אנושי על שבב | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

לראשונה נבנה מודל שלם של לב אנושי על שבב

האוניברסיטה העברית בירושלים הצליחה לראשונה לבנות דגם זעיר של הלב האנושי, עם עליות, חדרים, וקוצבי לב • מדובר באחד הדגמים המתוחכמים שנבנו עד היום, בעל יכולת לפעום באופן עצמוני ובמהירות משתנה • התגלית סוללת את הדרך לפיתוח תרופות וטיפולים חדשים

8_01.jpg

מכל הלב: לראשונה נבנה מודל שלם של לב אנושי על שבב. פרופ' יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית בירושלים בנה דגם זעיר של הלב האנושי - בגודל של שליש גרגיר אורז. מדובר במודל שסולל את הדרך לפיתוח תרופות וטיפולים חדשים. בין היתר, בזכות המודל ניתן לחקור תרופות שניתנות לחולי סרטן שפוגעות בקצב הלב, ולהבין מה גורם לכך. היום (שני) מתפרסם מאמרו בכתב העת היוקרתי Nature Biomedical Engineering. "כבר היו לנו גילויים מרעישים כשפיתחנו מודלים לכבד ולכליות, והיום אנחנו מפרסמים תגליות על הלב", אומר פרופ' נחמיאס.

למאמר ב"N12"

למאמר ב"הארץ"