שיטת גידול חדשה מציגה פתרון לבעיית המחיר הגבוה של הבשר המתורבת

שיטת גידול חדשה מציגה פתרון לבעיית המחיר הגבוה של הבשר המתורבת

מחקר של פרופ' יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית ושותפיו מציג שיטה יעילה לייצור בשר מתורבת, שעשויה לחתוך בצורה דרמטית את עלויות הייצור ולהוריד את מחירו קרוב מאוד למחירי בשר רגיל

2_08.jpg

כאשר מדברים על הגורמים למשבר האקלים, בדרך כלל עולה בראש תמונה של ארובות מעשנות ממתקנים להפקת חשמל או של עשן הנפלט מכלי רכב. פחות אנשים יודעים כי אחד הגורמים המרכזיים להתחממות הגלובלית היא תעשיית הבשר. כמעט שישית מגזי החממה שנפלטים לאטמוספירה הם תולדה של פעילות זו. גידול בעלי חיים תופס יותר מרבע מכלל השטח היבשתי של כדור הארץ וכמעט 40% מהשטחים עליהם יכולה לגדול צמחייה (כלומר שאינם קרחוניים או מדבריים).

למאמר המלא