ברכות חמות לפרופ' עידית תשובה שנבחרה לתפקיד סגנית יו"ר המל"ג. | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

ברכות חמות לפרופ' עידית תשובה שנבחרה לתפקיד סגנית יו"ר המל"ג.

23 מאי, 2022
idit

ברכות חמות לפרופ' עידית תשובה שנבחרה לתפקיד סגנית יו"ר המל"ג.

פרופ' תשובה משמשת החל משנת 2003 כחברת סגל בכירה בפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע באוניברסיטה העברית. פרופ' תשובה עוסקת בהוראה ובמחקר בתחום הכימיה הביו-אי-אורגנית, הכולל פיתוחים על בסיס כימיה קואורדינטיבית של מתכות מעבר לשימושים בתחומי הביולוגיה והרפואה. בין התגליות המדעיות המרכזיות שלה, ניתן למצוא משפחה חדשה של תרכובות כמותרפיות לטיפול בסרטן המעי הגס, שחלות וריאות על בסיס תרכובות טיטניום בטוחות לשימוש, ותרכובות על בסיס פפטידים לטיפול במחלות הקשורות לנזקי חמצון.

היא מכהנת בתפקידים רבים בפקולטה ובאוניברסיטה, כיושבת ראש הקתדרה לכימיה יישומית על שם לסטר ארנברג. היא חברה לשעבר באקדמיה הצעירה למדעים והאקדמיה הצעירה הבינלאומית, מכהנת במערכת של מספר עיתונים מדעיים, חברה בחברה הישראלית לכימיה, ועוד.

פרופ' תשובה חוקרת מעורכת שזכתה במענקי מחקר רבים ובינהם ארבעה מענקים מהאיחוד האירופי (ERC).

פרופ' תשובה: "זוהי תקופה מאתגרת של שינויים והתפתחויות, כולי תקווה כי נשכיל למנף אותם ולהצעיד את ההשכלה הגבוהה קדימה."

פרופ' אסף פרידלר דיקן הפקולטה מציין:" זהו כבוד גדול לאוניברסיטה, לפקולטה ולמכון לכימיה."