סדנת המחקר 8th International Workshop of Clumped Isotopes | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

סדנת המחקר 8th International Workshop of Clumped Isotopes

20 ספטמבר, 2022
whatsapp_image_2022-09-23_at_16.30.59_1.jpeg

סדנת המחקר 8th International Workshop of Clumped Isotopes נערכה באוניברסיטה העברית ב- 19-22 בספטמבר 2022.

הסדנה היא האחרונה בסדרת מפגשים של קהילת המחקר של האיזוטופים המצומדים הנערכים אחת לשנתיים, ועוסקים בפיתוח שיטות המבוססות על קשרים בין איזוטופים כבדים (ונדירים) במינרלים קרבונטיים ומולקולות אורגניות, וישומן בחקר כדור הארץ.

הסדנה אורגנה על ידי חגית אפק ואורי ריב מהמכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית, והשתתפו בה כ-50 חוקרים וחוקרות ממכוני מחקר בין לאומיים, וכ-20 חוקרים וחוקרות ישראלים.

תוכנית הסדנה כללה 16 הרצאות, 32 הצגות-פוסטרים, ודיונים. כמו כן, משתתפי הסדנא נהנו מסיור בירושלים העתיקה, וסיור גיאולוגי בנגב הצפוני וים המלח, בו הוצגו מחקריים עדכניים באיזור המשלבים איזוטופים מצומדים.