ד״ר יונית הוכברג ממכון רקח לפיזיקה זכתה בציון לשבח במסגרת פרס המאה של נעמ״ת למדעניות פורצות דרך | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

ד״ר יונית הוכבר זכתה בציון לשבח במסגרת פרס המאה של נעמ״ת

ציון לשבח למדענית פורצת דרך: ד״ר יונית הוכברג

ד"ר יונית הוכברג היא חוקרת מצטיינת ממכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית. מחקרה הבין תחומי מקשר בין פיזיקת חלקיקים, פיזיקת חומר מעובה, תורת החומרים ופיזיקה קוונטית, ומתאפיין ברעיונות יצירתיים וחכמים בעזרתם היא פותרת, שוב ושוב, שאלות שמעסיקות את טובות וטובי החוקרים בתחום הפיזיקה התיאורטית במאה השנים האחרונות. בפרט, בשנים האחרונות חוקרת ד״ר הוכברג היבטים שונים של בעיה מרכזית בפיזיקה -- חיפוש אחר חומר אפל, כלומר הסבר לתופעת הכבידה אשר איננה מוסברת על ידי חומרים הניתנים לצפיה.

העבודות פורצות הדרך של ד״ר הוכברג בנושא זה כוללות הן מודלים תיאורטיים והן הצעות לגלאים מסוג חדש שיוכלו לגלות חומר אפל בעל תכונות מגוונות.

ההצלחה המדעית יוצאת הדופן של ד"ר הוכברג הקנתה לה מעמד בינלאומי מוביל, אשר בא לידי ביטוי בפרסומים רבי השפעה בבמות מובילות, פרסים ומענקים יוקרתיים, חברות בפורומים מכובדים, והזמנות תדירות להצגת מחקריה. ד״ר הוכברג היא מרצה מצטיינת ומובילה קבוצת מחקר גדולה תוססת.

yonit

בצד עיסוקיה המדעיים הרבים, דר״ הוכברג מובילה מגוון של פעולות לקידום שוויון מגדרי. היא פעילה בוועדה לקידום נשים במסגרת האקדמיה הלאומית הצעירה, ומתמקדת בעידוד נערות לבחירה במקצועות מדעיים, עידוד סטודנטיות לפיסיקה ללימודים מתקדמים, וסיוע לתלמידות מחקר בקידום הקריירה האקדמית שלהן. בעיסוקה האקדמי ובפעילותה הציבורית יש שילוב מפעים בין הישגים אקדמיים יוצאי דופן ופורצי דרך לבין תרומה ממשית לקידום שוויון מגדרי בעולם האקדמי בכלל ובתחום הפיזיקה בפרט. ד"ר הוכברג היא מודל השראה לנשים ולנערות, ולכל אדם שמכיר בחשיבות המדע ובערך השוויון.

N12

קליפ- ניתנת הפרס לד"ר יונית הוכברג