טלסקופ החלל ווב חוגג שנה, וכבר חולל שינוי בהנחות היסוד על היקום | הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

טלסקופ החלל ווב חוגג שנה, וכבר חולל שינוי בהנחות היסוד על היקום

הטלסקופ, שהחל לשדר את תמונותיו בדיוק לפני שנה, מאפשר לאנושות להתבונן ביקום בצורה חדה מאי־פעם. "כבר בתמונת השדה העמוק הראשונה של ווב הופיעו גלקסיות קדומות מאלה שהאבל הראה", אומר פרופ' עמרי ונדל מהאוניברסיטה העברית

הוא טלסקופ החלל המורכב ביותר שפותח אי־פעם. קוטר הראי, הרכיב המרכזי במכשיר, הוא 6.5 מטרים, לעומת 2.4 מטרים אצל טלסקופ החלל האבל. שטח קליטת האור שלו גדול פי שבעה מקודמו, והרזולוציה גבוהה פי כמעט שלושה.

life-solar-system.jpg

פרופ' עמרי ונדל מהאוניברסיטה העברית ציין שני הישגים מרכזיים של ווב במשך שנת פעילותו הראשונה. "כבר בתמונת השדה העמוק של ווב ששוחררה ביולי 2022 הופיעו גלקסיות קדומות מאלה שהאבל הראה", אמר האסטרופיזיקאי. "בהמשך התברר שגלקסיות אלה גדולות ובהירות ממה שצפו הקוסמולוגים לפי תורת המפץ הגדול, דבר המחייב אותם לשנות את ההנחות הבסיסיות על תחילת היקום".

למאמר המלא ב"הארץ"