חוקרים ישראלים פיתחו מיקרוסקופ חכם שמסוגל למדוד שכבות אטומיות בודדות

חוקרים ישראלים פיתחו מיקרוסקופ חכם שמסוגל למדוד שכבות אטומיות בו

צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית פיתח מכשיר שמסוגל למדוד בקלות ובמהירות את התכונות והעובי של משטחים קטנים פי 35 מקוטר שערה אנושית. השיטה צפויה לייעל משמעותית את הייצור של תאים סולאריים, מסכים שטוחים ומגוון טכנולוגיות עתידניות

במחקר חדש וראשון מסוגו בעולם, הצליח צוות חוקרים ישראלי, בהובלת הדוקטורנט רלפי קנז ופרופ’ רונן רפפורט מהמחלקה לפיסיקה באוניברסיטה העברית, לפתח מכשיר אפיון אופטי שמסוגל למדוד, בדיוק עצום, משטחים דקים עד כדי עובי של אטום בודד. השיטה החדשה מאפשרת מדידות על משטחים מזעריים שקוטרם שני מיקרון  בלבד (לשם השוואה, קוטר של שערה אנושית נע סביב 70 מיקרונים). המכשיר החדשני, שפורסם לאחרונה בכתב העת Review of Scientific Instruments, פועל בשיטה ייחודית קלה ונוחה שתייעל אפיון ופיתוח של תאים סולאריים, מסכים שטוחים, ואפילו טכנולוגיות מבוססות חומרים מתקדמים חדשים וביולוגיה מתקדמת.

depositphotos_133528894_l_02.jpg

 

 

 

 

 

 

התמונה באדיבות depositphotos.com

לאחרונה, החוקרים רשמו פטנט על השיטה הייחודית לביצוע מדידות אליפסומטריה במערכות של מיקרוסקופים אופטיים, והם מתכננים להפוך את הטכנולוגיה למסחרית כבר בעתיד הקרוב. “בשנות הקרובות, המחקר והפיתוח האקדמי והתעשייתי חייבים להתאים את עצמם לעולם המתחדש גם באופני הייצור והאפיון של הטכנולוגיות הפופולריות. אנו בטוחים שממצאי המחקר הנוכחי יעניינו במיוחד את תעשיית השכבות הדקות, אשר מהווה חלק מרכזי בייצור מכשירים טכנולוגיים וצפויה להיות מוערכת ב-22 מיליארד דולר עד שנת 2029. המכשיר שפיתחנו עונה בדיוק לדרישות השוק בכך שהוא מהיר מאוד, נוח לשימוש ועשוי להוזיל משמעותית את עלויות הייצור – כלומר להעלות את רווחי התעשייה”, מסכם קנז.

להמשך קריאה