האבקה הישראלית שתנקה את שמן הטיגון שלכם

האבקה הישראלית שתנקה את שמן הטיגון שלכם

מיכאל פינחס אור סבל במשך שנים מריפלוקס, עד שלפני 15 שנים החליט לשים בצד את העסקים שהקים בתחום האופנה ולפתוח בביתו ביפעת מעבדה שתחקור את נושא החומציות באוכל. התוצאה היא ביונד אויל - סטארט-אפ שפיתח אבקה לניקוי שמן משומש מרעלים וחומרים מסרטנים. "נרפאתי לחלוטין", הוא מספר

dish-french-fries-junk-food-food-fried-food-fast-food-1614943-pxhere.com_.jpg

עו"ד מיכאל פינחס אור (53) ובנו יהונתן אור (29) הם מי שעומדים מאחורי סטארט-אפ הפוד-טק הישראלי ביונד אויל (Beyond Oil), שנכנס כעת גם לשוק האמריקאי עם המוצר שלו: אבקת סינון שמוסיפים לשמן טיגון משומש כדי להפוך אותו לשמיש שוב לתקופה של עד 60 יום. האבקה מנקה את השמן מהרעלים והחומרים המסרטנים שמשתחררים במהלך הטיגון ומהווה "גיים צ’יינג’ר רציני לתעשיית הג’אנק פוד", כדבריו של הכימאי פרופ’ נסים גרתי מהאוניברסיטה העברית.

למאמר המלא