סכנה של ממש: החומרים המסרטנים שנמצאים במסעדות בישראל

סכנה של ממש: החומרים המסרטנים שנמצאים במסעדות בישראל

חוות דעת מטרידות שצריכות להדיר שינה מאנשי תעשיית המזון בישראל וברחבי העולם: עובדי מטבח חשופים לחומרים מסרטנים בשל שימוש חוזר בשמן טיגון ושאיפת אדי הטיגון במשך שעות העבודה. לצד הסכנות מביעים החוקרים אמון בפתרון שפיתחה Beyond Oil, המאפשר שימוש בטוח בשמן

nysym.jpg

 

לדברי  פרופ' ניסים גרתי ממכון קזאלי לכימיה יישומית באוניברסיטה העברית בירושלים, העדר המודעות והידע של תעשיית המזון, בעלי מפעלי הטיגון, עובדי המסעדות והשפים לגבי הנזק הבריאותי שנגרם להם על ידי שמן מטוגן, וכן לעובדים וללקוחות "גורם לכך שהם מעדיפים באופן קבוע לתעדף את העלויות הכספיות על פני הבריאות".

למאמר המלא